Med en bakgrund som musikjournalist och ett nyfiket sinne blir det många saker om och kring musik som fastnar i hjärnbarken. Dessa kunskaper omsätter jag i praktiken, bland annat på följande sätt:

Musikskribent och moderator
Jag skriver kortare eller längre texter om musik, hur musiken har påverkat samhället och tvärtom och gör också artistintervjuer. En bokpresentation eller ett föredrag kan vinna oerhört mycket på att ha en moderator som leder samtalet, ställer initierade frågor och hjälper in publiken i samtalet. Detta har jag exempelvis gjort på Drottninggatans Bokhandel i Uppsala där jag samtalade med Peter Kagerland om punkens historia och betydelse utifrån hans bok ”Ny Våg”, och där sedan ett av Uppsalas klassiska punkband avrundade evenemanget med en återförening.

Popquiz för företag
Mina musikfrågesporter kan ta många uttryck och jag kan hålla dem lite varstans – inte bara de jag håller regelbundet på Katalin And All That Jazz. Ett mycket uppskattat inslag i exempelvis en firmafest är en knapp timmes frågesport där man gissar låtar, löser anagram och gissar på artistbilder. Finns det dessutom tillgång till projektor eller storbilds-tv kan vi visa skivomslag och små illustrerande videosnuttar för att höja upplevelsen ytterligare ett snäpp. Om ni vill ha ett särskilt tema – till exempel genre, årtal eller region – kan ni få det med.

Hör av dig för mer information och kanske en offert om du känner att någon av dessa tjänster skulle passa. Om du har någon idé som jag inte har listat här, tveka inte att ta kontakt med mig.