”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du?
”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du utan att tjuvkika på rätt svar?

Jag håller musikfrågesport ett par gånger i månaden på Mjesto i Uppsala. Under två timmar spelar jag låtar ur hela pophistorien och publiken gissar artist, låt och svarar på en följdfråga kopplad till låten. Till det ska de tävlande gissa på artistbilder, deltaljer ur skivomslag, översatta låttexter och ett anagram där man ska fundera ut vilken artist som gömmer sig. Anagrammet brukar skapa djupa veck i pannorna hos många, men det förbyts i stor glädje när någon kommer på det.

Ibland är det också tema, där sommar, halloween och jul är de kanske mest uppenbara. Men det går att göra mycket mer än så – tema ”barnförbjudet” är ett av mina mest uppskattade och omtalade quiz, där låtar som definitivt inte platsar i offentliga sammanhang bildar ram till en både underhållande och tankeväckande stund, utan att för den skull bli larvigt.

Corona
I coronatider har vi tvingats att ta en paus i frågesporten. Men så snart det är möjligt kör vi igång igen. Gilla Sverkers popquiz på Facebook så får du veta när nästa frågesport äger rum. Det kan bli snarare än du tror!