Popquiz

”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du?

”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du utan att tjuvkika på rätt svar?

Jag håller musikfrågesport ett par gånger i månaden på Pub 19 i Uppsala. Under två timmar spelar jag låtar ur hela pophistorien och publiken gissar artist, låt och svarar på en följdfråga kopplad till låten. Till det ska de tävlande gissa på artistbilder, deltaljer ur skivomslag, översatta låttexter och ett anagram där man ska fundera ut vilken artist som gömmer sig. Anagrammet brukar skapa djupa veck i pannorna hos många, men det förbyts i stor glädje när någon kommer på det.

Ibland är det också tema, där sommar, halloween och jul är de kanske mest uppenbara. Men det går att göra mycket mer än så – tema ”barnförbjudet” är ett av mina mest uppskattade och omtalade quiz, där låtar som definitivt inte platsar i offentliga sammanhang bildar ram till en både underhållande och tankeväckande stund, utan att för den skull bli larvigt.

Korsord för de extra ivriga
Helgen före en quizkväll lägger jag ut en liten aptitretare på Pub 19 för de extra ivriga, i form av ett korsord. Detta kan man hämta på bardisken och antingen fylla i tillsammans med några kompisar, eller fylla i hemma i egen takt. Det är tillåtet att googla efter information. Det viktigaste är att ha roligt! Vill du ladda ned det senaste korsordet eller hitta facit till detsamma, kolla på korsordssidan.

Så när är nästa popquiz, då? Ja, nästa tillfälle är 4 maj. Vi börjar klockan 19 och håller på i ungefär två timmar, med en kort paus i mitten. Boka bord för ditt lag på 018-12 26 80. Välkommen!