Popquizen flyttar – och nu vet du det också!Det har blivit populärt att tävla i musikfrågesport. En rad pubar och uteställen i Uppsala håller musikfrågesport för en nyfiken publik.  Ett av de mest populära quizen flyttar nu från Katalin på Östra Station till Pub 19, där deltagarna under ett par timmar gissar låtar ur hela pophistorien, löser artistanagram (vet du vem som döljer sig bakom anagrammet ”Duo sade Nancy”?) och funderar ut vilka skivomslag som man endast ges en detalj från. helt enkelt en trevlig stund i popmusikens tecken!

– Det har varit jättetrevligt att vara på Östra station, säger Sverker Åslund, quizmaster. Men nu satsar vi lite större på två projektorer, bättre ljud och en lite större upplevelse.

”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du?
”Omslagsdetaljen” är ett lika populärt som frustrerande moment, där lagen ska namnge kända skivomslag. Kan du?

På Katalin blandades lagen så att alla skulle ha chans att vinna. Så kommer det inte att bli på Pub 19, eftersom man ska kunna boka bord och äta middag.

– Att blanda lag var ett bra sätt att få stor bredd på kunskaperna i laget, menar Sverker Åslund. Kompisar har ofta kunskaper inom samma område. Därför kommer vi att se till att även de som inte har ett lag med sig kan få någonstans att tävla, och de har statistiskt sett god chans att vinna.

Det vinnande laget går dessutom hem med presentkort på varsin middag på Pub 19. De nästkommande quizen är 9 och 23 april, samt 7 och 21 maj, alltid klockan 19.

Frågor? Ring quizmaster Sverker på 0706-15 14 98 eller skicka mejl från kontaktsidan.