Kycklingrätter

Innehåll:

Kycklingnudelwok

  • 1 purjolök
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 3-4 medelstora morötter
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 fast lime
  • ½-¾ tsk sambal oelek
  • Stekfett
  • 6 block (1 ½) Icas äggnudlar
  1. Ansa och skölj purjolöken.
  2. Skala morötterna.
  3. Strimla purjolök och morötter.
  4. Fräs purjolök och morötter i olja tills de blivit mjuka.
  5. Skala och riv vitlöksklyftorna.
  6. Tvätta limen och riv skalet.
  7. Blanda vitlök, limeskal, 1 kycklingbuljongtärning och sambal oelek och rör ihop till en smet.
  8. Stek kycklingen i matfett tills den är genomstekt.
  9. Rör i smeten och blanda i. Låt stå på svag värme.
  10. Koka vatten med en kycklingbuljongtärning.
  11. Lägg i äggnudlarna i vattnet och koka enligt förpackningen.
  12. Häll av vattnet.
  13. Blanda ihop nudlar och kycklingröran.