Hoppa till innehåll
Innehåll:
Kycklingnudelwok
- 1 purjolök
- 600 g strimlad kycklinglårfilé
- 3-4 medelstora morötter
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 fast lime
- ½-¾ tsk sambal oelek
- Stekfett
- 6 block (1 ½) Icas äggnudlar
- Ansa och skölj purjolöken.
- Skala morötterna.
- Strimla purjolök och morötter.
- Fräs purjolök och morötter i olja tills de blivit mjuka.
- Skala och riv vitlöksklyftorna.
- Tvätta limen och riv skalet.
- Blanda vitlök, limeskal, 1 kycklingbuljongtärning och sambal oelek och rör ihop till en smet.
- Stek kycklingen i matfett tills den är genomstekt.
- Rör i smeten och blanda i. Låt stå på svag värme.
- Koka vatten med en kycklingbuljongtärning.
- Lägg i äggnudlarna i vattnet och koka enligt förpackningen.
- Häll av vattnet.
- Blanda ihop nudlar och kycklingröran.