Innehåll:
- Stuvade makaroner och stekt falukorv
- Köttfärslasagne
- Laxlasagne
- Spenatlasagne
- Spaghetti och köttfärssås
- Spaghetti med ädelostsås och bacon
- Pasta med skink- och purjolökssås
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 800 g fryst bladspenat
- 9 lasagneplattor
- 4 dl lätt crème fraîche
- 4 dl riven ost
- Salt och peppar
- Fräs bladspenat tillsammans med lök och vitlök tills spenaten tinat och allt blivit varmt.
- Sätt på ugnen. Läs temperatur på förpackningen till lasagneplattorna.
- Salta och peppra röran.
- Rör i crème fraîchen och låt det puttra 5-10 minuter.
- Under tiden, riv ost om du inte redan har färdigriven.
- Varva spenatröra, ostsås och lasagneplattor i lager. Börja med spenatröran, och överst spenatröra och sedan riven ost. Finns det kvar ostsås, ha gärna på det.
- In i ugnen 35-40 minuter.
Pasta med skink- och purjolökssås
-
- 1 pkt skivad rökt skinka (smörgåspåläggsförpackning)
- 1 purjolök
- 1 pkt Kelda pastasås mild ost (400 ml)
- 2 dl crème fraîche
- Riven ost
- 500 g pasta