Pasta

Innehåll:

Spenatlasagne

  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 800 g fryst bladspenat
  • 9 lasagneplattor
  • 4 dl lätt crème fraîche
  • 4 dl riven ost
  • Salt och peppar
  1. Fräs bladspenat tillsammans med lök och vitlök tills spenaten tinat och allt blivit varmt.
  2. Sätt på ugnen. Läs temperatur på förpackningen till lasagneplattorna.
  3. Salta och peppra röran.
  4. Rör i crème fraîchen och låt det puttra 5-10 minuter.
  5. Under tiden, riv ost om du inte redan har färdigriven.
  6. Varva spenatröra, ostsås och lasagneplattor i lager. Börja med spenatröran, och överst spenatröra och sedan riven ost. Finns det kvar ostsås, ha gärna på det.
  7. In i ugnen 35-40 minuter.

Pasta med skink- och purjolökssås

    • 1 pkt skivad rökt skinka (smörgåspåläggsförpackning)
    • 1 purjolök
    • 1 pkt Kelda pastasås mild ost (400 ml)
    • 2 dl crème fraîche
    • Riven ost
    • 500 g pasta