Digitalboxen
Skärmavbild 2016-08-15 kl. 16.21.47Om digitalboxen från Sagem har ström står den normalt i standby-läge. Den lyser då rött för att visa att den inte skickar någon bild till tv:n. För att starta den, trycker du på knappen ”Standy/slå på” längst upp till höger på fjärrkontrollen. Vänta några sekunder, så lyser snart dekodern grönt och skickar bild till tv:n.

Välja källa på tv:n
SamsungfjärrNär Apple TV (svart fyrkant) och digitalboxen (grå från Sagem) är inkopplade måste tv:n veta vad den ska visa. Normalt visar den samma källa som visades sist, men det är inte säkert. Tryck på knappen Source längst upp till höger på tv:ns fjärrkontroll, den svarta som det står Samsung på.

Byta till tv-mottagning
Tryck på Source tills det står Ext. 1   digitalbox längst upp till vänster på tv:n.

Använd digitalboxens fjärrkontroll för att byta kanal på ”vanligt” vis. Ljudet styr du med den eller med stereons fjärrkontroll.

Byta till att visa Apple TV
Tryck på HDMI så kommer det att ståHDMI   Sat./hårddisk längst upp till vänster på tv:n.

Apple TV skickar bild och ljud via HDMI-kabel. Använd den silvriga, långsmala fjärrkontrollen för att styra Apple TV. Ljudet styr du med tv:ns fjärrkontroll eller med stereons fjärrkontroll.

När bilden blir kort och tjock
Digitalboxen fungerar inte som den ska. När signalen inte är tillräckligt bra, eller vid reklamavbrott, säger digitalboxen åt tv:n att den ska visa bilden i ett speciellt filmformat. Då blir bilden ihoptryckt.

Lösningen är att trycka på P.SIZE, den enda blå knappen på Samsung-fjärren (ganska långt ned till höger), tills bilden ser normal ut igen. Vid de flesta moderna tv-sändningar är det då det står Zoom längst upp till vänster på tv:n.