Sommarquiz med extra mycket rock – och folk!

Det är sommar och mitt i semestertider. Halva stan är nog bortrest, för Uppsalas pubar är inte direkt överfulla, men jag tänkte att eftersom flera andra quiz i stan tar semester kanske det är någon som vill svara på musikrelaterade frågor en tisdag. Jag hade dessutom inbillat mig att folk skulle vara sugna på att höra svängiga rocklåtar såhär på sommaren.

Och visst kom det folk. Under mina quiz har det ofta varit många deltagare, men det hör inte till vanligheterna att gäster måste vända i dörren för att det inte finns plats ens i baren. Men det var precis lika trevligt som andra gånger!

AC/DC var på 70-talet uppenbarligen lämplig underhållning när Jigs tog paus.
Såhär såg annonsen ut för kvällen med AC/DC:s Sverigedebut. Den publicerades i Hallands Nyheter 15 juli 1976.

Till en fråga om AC/DC passade jag på att berätta att den australienska gruppens första konsert i Sverige var som pausunderhållning för dansbandet Jigs på Cortina utanför Falkenberg. Det skrattades gott när jag visade upp annonsen från Hallands Nyheter dagen före.

En dokumentär i två delar om AC/DC med namnet ”När AC/DC kom till byn” av SR-programmet Tendens finns att ladda ned som poddradio eller höra direkt på webben. Mycket lyssningsvärt.

Jo, just det – Upsala Nya Tidning var på plats också och gjorde ett småputtrigt sommarreportage. De frågade om de fick publicera frågorna i tidningen dagen efter, och det tyckte jag var en rolig sak. Jag tvivlar dock på att så många klarade av anagrammet ”grip centerns buse” utan att tänka på Annie Lööf åtminstone en gång.

Nästa gång är tisdag 27 augusti, och då blir det betydligt mer varierad musik. Allt som ingår i begreppet ”populärmusik” har en chans. Vi ses då!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *