Konsertaffischer

Affischen från Grönan-konserten jag inte var på.
Affischen från Grönan-konserten jag inte var på.

Konsertaffischer är är inte bara reklam. Det är minnen, och en bekräftelse på att man varit med om något. Och jag har flera affischer i mina gömmor som så fort jag råkar hitta dem stannar till och minns. Många gånger har det varit något favoritband, men de allra flesta av mina affischer är från tiden på Ungdomens Hus där jag själv var med och arrangerade.

Men så finns det då affischer från konserter jag inte varit på som skulle sitta så fint att ha på väggen. Den till höger är en sådan. Jag började gilla Kiss någon månad för sent för att veta att jag skulle åka på den spelningen. Jag gillar affischen extra mycket för att ansiktena är tagna från omslaget till ”Destroyer” som släpptes bara ett par månader tidigare.

Kiss-affischen är bara en av 200 affischer som finns i boken ”Grönalundsaffischerna!” av Jonas Jansson och Andreas Theve. Boken finns ännu inte i min samling, men det är naturligtvis en tidsfråga. Och om någon kommer på att ge mig den i julklapp förstås, eller om jag inte kan hålla mig längre utan drar mig till min favoritboklåda och plockar upp ett exemplar.

När jag och sonen var på utställningen ”Kiss – The Exhibition” tidigare i år fick vi se affischen ovan. Eller ja, en andra tryckning, då. Det är en pirattryckning som är nästan lika ovanlig, berättade Alexander Johansson som ägde alla prylarna på utställningen. Han passade också på att berätta att affischen för återföreningsspelningen i Globen 1997 inte går för mer än några hundra. Nu återstår bara att fundera ut en plats för den i väntan på att den dyker upp på Tradera eller Blocket nästa gång.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *